Saturday, April 16, 2011

Christchurch Graffiti Arbetet med att söka igenom byggnader i centrum, efter jordbävningen den 22 februari, har lämnat spår efter sig i form av sprutmålade anteckningar och varningar på hus och gator. Man kan se vem av de internationella hjälpinsatserna som varit där och när de varit där. Husen har också fått grön, gul eller röd lapp på dörren. Röd betyder att byggnaden är i för dåligt skick för att gå in i, grön betyder att den har klarat sig utan allvarliga skador och kan brukas som vanligt. Gul är begränsad tillgång, man får inte använda huset att bo i eller ha någon verksamhet i men man kan komma till för att få ut sina tillhörigheter.

Genomsökt av search and rescue från Singapore



USA





Queensland


Queensland
Storbritannien
Brevlådorna utanför byggnaden ovan. Ett streck när man går in och ett när man kommer ut, på så sätt vet man var räddningsarbetarna är om de skulle fastna någonstans vid ett eventuellt efterskalv.

New South Wales

Storbritannien


New South Wales
Nya Zeeland



Queensland



4 comments:

Anonymous said...

Det är ofattbart vilket arbete som väntar för att få ordning på allt.F o F

MagnusN said...

Oj, mycket arbete ligger framför staden Christchurch. Hur märker ni av jordbävningarna nu? Hur långt ifrån vardag är det för folk?

Anonymous said...

Vilken skillnad!
Läs: http://www.sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_skane/article1443738/Anders-Fagerstrom-pa-konjak--och-vinspritsmassa-.html

Mattias said...

Efterskalven kommer lite då och då. De flesta är modell mindre men tillräckligt stora för att skaka om huset lite. För ett par dagar sen var det ett på 5.3 som kastade ner saker från hyllor och skadade redan försvagade byggnader inne i centrum. Hur mycket vardag det är beror väldigt mycket på var man bor och jobbar. För vissa är det ganska ok medan andra varken har hem eller ett jobb att gå till. Många företag finns i hus som är avspärrade pga rasrisken för grannfastigheterna.